Wij organiseren en publiceren in 2024...

Het eerste tijdschrift van 2024 is er 

maart 2024

 

 

Hierbij vinden jullie het eerste nummer van de 48ste jaargang van ons tijdschrift. We wensen jullie veel leesgenot en danken jullie voor je steun aan ons project in Caiza.

 

Indien je dit magazine graag op papier wil ontvangen, kan je steeds een aanvraag indienen via het contactformulier op deze website. Digitaal bladeren door ons tijdschrift kan dan weer hier.

 


Viering en feestmaaltijd '60 jaar SOS Caiza' op 28 januari

januari 2024

 

 

We herdenken en vieren dit jaar het vertrek van Lieve Claeys naar Bolivië, de avontuurlijke start van het prachtige, zinvolle en noodzakelijke ontwikkelingsproject in de Andes. 

 

Feestprogramma 28 januari

Het programma van de feestelijkheden ziet er zo uit:

  • 10 uur: eucharistieviering in de Sint-Amanduskerk in Uitkerke met evocatie van het leven(swerk) van Lieve Claeys
  • 11 uur: receptie en bezichtiging van de fototentoonstelling in de kerk.
  • 12 uur: feestelijke maaltijd in de Kerkewegel ten voordele van het project (inschrijving verplicht)

Kom zeker ook naar de fototentoonstelling in de Sint-Amanduskerk van zaterdag 27 januari tot en met donderdag 1 februari tijdens de openingsuren van de kerk. Gratis inkom! Van harte welkom!

 

Wil je deelnemen aan de feestmaaltijd?

Dit jaar schotelen we jullie graag volgend menu voor:

 

- Aperitief -

Aperitief en wachtbordje met drie culinaire hapjes

- Voorgerecht -

Venkelsoep met snippers gerookte zalm en dille

- Hoofdgerecht -

Parelhoenfilet, bospaddenstoelensaus, groentekrans, kroketten

- Nagerecht -

Saint-Honoré gebakje, vanille-ijs, warme chocoladesaus

 

De maaltijd kost €55. Wil je deelnemen, bel dan vóór 20 januari 2024 naar 050 31 94 93 (Georges en Lieve Suvée-Marrannes) én stort het bedrag op de rekening BE57 4727 0698 0135 (met vermelding maaltijd 2024 en het aantal personen). 

 

Je bent hartelijk welkom op onze nieuwe locatie in De Kerkewegel, Ruiterstraat 5, Blankenberge. We starten om 12 uur. Parkeren kan op het terrein van de Colruyt. Indien gewenst halen we je af aan het station

 

Je kan alle informatie over deze maaltijd ook vinden in het laatste nummer van het tijdschrift van SOS CAIZA. Een digitaal exemplaar kunnen jullie hier terugvinden. We wensen je veel leesgenot en verder ook een voorspoedig 2024.


Wij organiseren en publiceren in 2023...

Herfstconcert in Nieuwmunster op 26 november

november 2023

 

Traditiegetrouw staat het ensemble ‘Via Vocis’ uit Berchem opnieuw paraat met een verrassend herfstconcert. Wie de vorige concerten bijwoonde weet dat dit ensemble, onder leiding van Thomas Lucas Vanlede, staat voor kwaliteit en verfijning. In de aanloop naar Kerstmis is ‘MAGNIFICAT’ het overkoepelende en meest voor de hand liggende thema waarbij Maria in de spotlights staat. Zoals altijd wordt een uitgelezen keuze van vooral oude muziek gebracht met af en toe een uitstap naar de 20ste eeuw. Op het programma staan werken van Adriaan Willaert, Pierre De la Rue, Deodat de Séverac, Thomas Luis de Victoria en J.P. Sweelinck. Al dat moois wordt in een mooi aan elkaar hangend geheel gegoten dat het hart op een koude en natte herfstochtend verwarmt. Na het concert drinken we een glas op de vriendschap!

 

 

Waar en wanneer zien we elkaar?

Herfstconcert ‘Magnificat’

26 november 2023 om 11 uur

St.-Bartholomeuskerk te Nieuwmunster

 

Kaarten kopen?

Dat kan aan 15 euro via overschrijving op BE60 7380 3768 9370 van het Sint-Bartholomeus Zangkoor met vermelding “Herfstconcert + aantal pers.”

OF 

Via Mark Makelberge: mark.makelberge@telenet.be 0471 26 69 26. 


Wie wil walnoten?

oktober 2023

 

Daar is de herfst alweer... dé tijd van de noten. Heerlijk om als tussendoortje te eten of om te gebruiken in warme gerechten, smakelijke herfstsalades en zoete koekjes. Zin gekregen in noten? Super, want wij verkopen lekkere walnoten ten voordele van SOS Caiza.

 

Wat?

Voor 3 euro heb je een hele kilo walnoten, maar kan je ook een zakje gesuikerde noten (100 gram) kopen.

 

Waar?

Te verkrijgen bij Greta Knockaert, Lissewegestraat 5 te Blankenberge (knockaert.greta@gmail.com).


Daar zijn onze heerlijke garnaalkroketten weer!

oktober 2023

 

Ook dit jaar steken we opnieuw de handen uit de mouwen om kilo’s verse garnalen te pellen en te verwerken tot overheerlijke, met de hand gerolde garnaalkroketten. 

 

Wil jij ook graag genieten van deze lekkernij?

Hieronder lees je hoe dat kan!

 

Bestellen

De kroketten worden per 4 verkocht. De prijs bedraagt €15. Je kan ze bestellen:

  • Per mail: garnaalkroketten@gmail.com
  • Telefonisch: bij Mark en Mieke (050 41 72 25) of Georges en Lieve (050 31 94 93).

Betalen

Je stort het bedrag op rekening BE57 4727 0698 0135 van SOS CAIZA met vermelding van het aantal pakketten. Je bestelling is geldig na betaling.

 

Levering

Alle bestellingen zouden ten laatste eind november geleverd moeten worden. Lukt dit niet, dan contacteren we je.

 


Nieuw tijdschrift

september 2023

 

Hierbij vinden jullie het derde nummer van de 47ste jaargang van ons tijdschrift. De samenkomst rond 60 jaar Caiza is verplaatst. Je kan er meer over lezen in het voorwoord. In de rubriek Financiën willen we extra aandacht voor de melding van het rijksregisternummer noodzakelijk voor het bekomen van een fiscaal attest.

 

Verder wensen we jullie veel leesgenot.

 

Indien je dit magazine graag op papier wil ontvangen, kan je steeds een aanvraag indienen via het contactformulier op deze website. Digitaal bladeren door ons tijdschrift kan dan weer hier.

 


Kom langs op de boerenmarkt in Nieuwmunster!

augustus 2023

 

Op zaterdagnamiddag 19 augustus 2023 van 14 tot 18 uur vindt een nieuwe editie van de Boerenmarkt te Nieuwmunster plaats. Het klassieke recept blijft behouden: een markt met verse producten, een persoonlijk contact met de producenten en een gezellige sfeer. Ook wij zijn weer van de partij, o.a. met overheerlijke garnaalkroketten ten voordele van Caiza. 

 

Jullie komen toch ook?

 


Een fijne zomer

juni 2023

 

 

Hierbij vinden jullie het tweede nummer van de 47ste jaargang van ons tijdschrift. We wensen jullie veel leesgenot en danken jullie voor je steun aan ons project in Caiza.

 

Indien je dit magazine graag op papier wil ontvangen, kan je steeds een aanvraag indienen via het contactformulier op deze website. Digitaal bladeren door ons tijdschrift kan dan weer hier.

 


Het eerste tijdschrift van 2023 is er!

april 2023

 

 

Het eerste nummer van het nieuwe jaargang van 'SOS CAIZA' is er, boordevol informatie over het reilen en zeilen in Caiza tijdens de afgelopen maanden. Indien je dit magazine graag op papier wil ontvangen, kan je steeds een aanvraag indienen via het contactformulier op deze website. Digitaal bladeren door ons tijdschrift kan dan weer hier.

 

Veel leesgenot, en zalig Paasfeest!Wij organiseren en publiceren in 2022...

De jaarlijkse maaltijd komt er - eindelijk - weer aan

december 2022

 

Op zondag 29 januari 2023 houden wij naar aloude traditie (en na de twee jaar lange COVID-onderbreking) opnieuw onze maaltijd ten voordele van SOS CAIZA. Dit jaar schotelen we jullie graag volgend menu voor:

 

- Aperitief -

Glaasje cava of vruchtensap met drie culinaire hapjes

- Voorgerecht -

Zonnevisfilet, crème van bintjes, spinazie, zeekraal, mousseline saus en grijze garnalen

- Hoofdgerecht -

Ardeens varkenshaasje, wintergroententorentje, peertje met veenbessen en kroketten

- Nagerecht -

Duo van chocolademouse

 

De maaltijd kost €50. Wil je deelnemen, bel dan vóór 20 januari 2023 naar 050 31 94 93 (Georges en Lieve Suvée-Marrannes) én stort het bedrag op de rekening BE57 4727 0698 0135 (met vermelding maaltijd 2023 en het aantal personen). 

 

Je bent hartelijk welkom op onze nieuwe locatie op slechts 500 m. van het station. Basisschool Sint Jozef Sint Pieter Campus Zuidlaan - Zuidlaan 70 Blankenberge. We starten om 12 uur.

 

Je kan alle informatie over deze maaltijd ook vinden in het laatste nummer van het tijdschrift van SOS CAIZA. Een digitaal exemplaar kunnen jullie hier terugvinden.

 

We wensen je veel leesgenot en verder ook een vredevolle Kerst en een voorspoedig 2023.Geirnoarsvoecaiza: daar zijn onze heerlijke garnaalkroketten weer!

september 2022

 

Ook dit jaar steken we opnieuw de handen uit de mouwen, om kilo's verse garnalen te pellen en te verwerken tot overheerlijke, handgerolde garnaalkroketten. Wil jij ook graag genieten van deze lekkernij? Lees dan zeker verder.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

De kroketten worden per 4 verkocht. De prijs bedraagt €15. Je kan ze, uiterlijk tot 1 november, bestellen per mail (garnaalkroketten@gmail.com) of telefonisch bij Mark en Mieke (050 41 72 25) of Georges en Lieve (050 31 94 93).

 

Je stort het bedrag op rekening BE57 4727 0698 0135 van SOS CAIZA met vermelding van het aantal pakketten. Je bestelling is geldig na betaling.

 

Levering

 

Alle bestellingen zouden ten laatste eind november geleverd moeten worden. Lukt dit niet, dan contacteren we je.

 

 Lees nu het nieuwe nummer van SOS CAIZA

september 2022

 

Het septembernummer van ons tijdschriftje is er! Een digitaal exemplaar kunnen jullie hier raadplegen, een papieren versie kan aangevraagd worden via het contactformulier op deze website. 

 

Veel leesplezier! 

 De boerenmarkt was weer een voltreffer!

augustus 2022

 

Op 20 augustus vond weer een gezellige editie plaats van de Boerenmarkt in Nieuwmunster. Het dorpsplein werd opnieuw omgetoverd tot een gezellige marktplaats, waar verse producten en zelfgemaakte lekkernijen verkocht worden. Ook SOS Caiza was natuurlijk weer van de partij. 

 

Bedankt aan iedereen die langs kwam bij onze kraampjes!Het zomernummer is er!

juli 2022

 

De zomereditie van ons SOS-Caiza tijdschrift is er! Zoals steeds proberen wij jullie in woord en beeld op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van het project dat ons zo ter harte gaat. Benieuwd naar de laatste nieuwtjes? Ons magazine kunnen jullie hier digitaal bekijken.

 

We wensen jullie  veel leesplezier en een deugddoende zomer!De educatieve koffer in actie in VBS De Driemaster in Duinbergen

maart 2022

 

Enkele jaren geleden werkten enkele leden van ons comité een boeiend lespakket rond het leven in Caiza uit. Ze legden daartoe een prachtige koffer vol bruikbaar didactisch materiaal aan, met de bedoeling om deze uit te lenen aan lagere scholen. Onlangs ging de school De Driemaster in Duinbergen ermee aan de slag. Leerkracht Stefanie Mahieu heeft reeds jaren een band met Caiza, zoals ze hieronder zelf verteld:

 

"Mijn eerste ervaring met Caiza dateert al van 2008. Ik studeerde voor leerkracht lager onderwijs. Ik was toen 20 jaar, jong en naïef, en ik droomde ervan om mee te helpen aan het ‘een beetje mooier maken van de wereld’. Via via kwam ik bij Georges Suvée terecht, die mij hielp bij mijn voorbereidingen om naar Caiza te gaan. Op 28 januari 2008 was het dan zover: ik vertrok. Padre Julia, Lia Claeys en Véronique Pétrement loodsten me doorheen mijn boeiende, leerrijke, soms ook moeilijke stageperiode. Ik verbleef in het meisjesinternaat en ik gaf Engelse les aan de leerlingen van het 6de, 7de en 8ste leerjaar. Dit zouden wij hier kunnen vergelijken met het 6de leerjaar en de eerste graad van het secundair onderwijs. 3 maanden vlogen voorbij en het was dan ook met veel verdriet dat ik Caiza verliet. Want ik ben in Caiza toch echt wel een stukje van mijn hart verloren. Vandaag geef ik les in VBS De Driemaster te Duinbergen. Elk jaar organiseren we een sober maal. Elk jaar is er een leerkracht verantwoordelijk voor het uitwerken van een project waarvoor we centjes inzamelen. Ik besloot vorig jaar al om eens iets uit de werken rond Caiza. Maar het welgekende virus stak daar een stokje voor. Gelukkig kon het dit jaar wel doorgaan."

 

Het volledige verslag van het vastenproject rond Caiza kan je vinden in ons tijdschrift van maart 2022

 

Ben jij ook geïnteresseerd in de inhoud van deze koffer? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina, of stuur een mail met al jouw vragen naar educatie@soscaiza.be

 Het eerste tijdschrift van 2022 is er!

maart 2022

 

 

Het eerste nummer van het nieuwe jaargang van 'SOS CAIZA' is er, boordevol informatie over het reilen en zeilen in Caiza tijdens de afgelopen maanden. Indien je dit magazine graag op papier wil ontvangen, kan je steeds een aanvraag indienen via het contactformulier op deze website. Digitaal bladeren door ons tijdschrift kan dan weer hier.

 

Veel leesgenot!Wij organiseren en publiceren in 2021...

Opnieuw geen maaltijd in januari 2022 

december 2021

 

Eerder dit jaar kondigden we (de hoop op) de jaarlijkse maaltijd in januari 2022 nog aan. Helaas lijkt het ons in de huidige omstandigheden echter beter om deze, net zoals vorig jaar, niet te laten doorgaan. We hopen en duimen weliswaar om de maaltijd in het voorjaar van 2022 alsnog te kunnen organiseren. Concrete info daarover volgt later.

 

In tussentijd kunnen jullie ons natuurlijk nog altijd blijven steunen met giften. Daarvoor vindt u alle nodige informatie op deze pagina.

 

Alvast hartelijk dank.   Het decembernummer van ons tijdschrift is er

december 2021

 

Het recentste nieuws uit Bolivië en Caiza wordt opnieuw uit de doeken gedaan in het decembernummer van ons tijdschrift. Wie het tijdschrift graag wil ontvangen, kan een aanvraag indienen via het contactformulier op deze website. Download en lees ons tijdschrift via deze link!

 

We wensen jullie veel leesgenot, warme feestdagen en een voorspoedig nieuw jaar.

 Daar zijn onze heerlijke garnaalkroketten weer!

oktober 2021

 

Ook dit jaar steken we opnieuw de handen uit de mouwen om kilo’s verse garnalen te pellen en te verwerken tot overheerlijke, met de hand gerolde garnaalkroketten. Kijk gerust eens in onze fotogalerij om onze lustige garnalenpellers aan het werk te zien!

 

Wil jij ook graag genieten van deze lekkernij?

Hieronder lees je hoe dat kan!

 

Bestellen

De kroketten worden per 4 verkocht. De prijs bedraagt €15. Je kan ze, tot 1 november, bestellen.

Per mail: garnaalkroketten@gmail.com

Telefonisch: bij Mark en Mieke (050 41 72 25) of Georges en Lieve (050 31 94 93).

 

Betalen

Je stort het bedrag op rekening BE57 4727 0698 0135 van SOS CAIZA met vermelding van het aantal pakketten. Je bestelling is geldig na betaling.

 

Levering

Alle bestellingen zouden ten laatste eind november geleverd moeten worden. Lukt dit niet, dan contacteren we je.

 Tijd voor walnoten

oktober 2021

 

Daar is de herfst alweer... dé tijd van de noten. Heerlijk om als tussendoortje te eten of om te gebruiken in warme gerechten, smakelijke herfstsalades en zoete koekjes. Zin gekregen in noten? Super, want wij verkopen lekkere walnoten ten voordele van SOS Caiza.

 

Wat?

Voor 3 euro heb je een hele kilo walnoten, maar kan je ook een zakje gesuikerde noten (100 gram) kopen.

 

Waar?

Te verkrijgen bij Greta Knockaert, Lissewegestraat 5 te Blankenberge.

 

 

 Verdiep je in ons tijdschrift

oktober 2021

 

Lees weer meer over het reilen en zeilen in Caïza in het recentste nummer van ons tijdschrift. Wie graag een papieren versie van het tijdschrift ontvangt, kan steeds een aanvraag indienen via het contactformulier op deze website. Een digitaal exemplaar kunnen jullie hier terugvinden.

 

Veel leesplezier! Kom langs op de boerenmarkt in Nieuwmunster!

augustus 2021

 

Op zaterdagnamiddag 21 augustus 2021 van 14 tot 19 uur vindt de 7de editie van de Boerenmarkt te Nieuwmunster plaats. De Boerenmarkt heeft een jaartje moeten overslaan wegens de Corona-pandemie, maar dit jaar mag het weer! Het klassieke recept blijft behouden: een markt met verse producten, een persoonlijk contact met de producenten en een gezellige sfeer. Ook wij zijn weer van de partij, o.a. met overheerlijke garnaalkroketten ten voordele van Caiza. 

 

Jullie komen toch ook?

 Ons tijdschrift zit in een nieuw jasje!

april 2021

 

 

Jawel, je ziet het goed op de foto hiernaast: ons tijdschrift 'SOS CAIZA' ziet er vanaf nu wat anders uit. We vonden het tijd om ons tijdschrift in een hedendaags jasje te steken en het nieuwe logo te integreren in de opmaak. Zo stemmen we de huisstijl van de website en de gedrukte nieuwsberichten meer op elkaar af. Voor de rest blijft alles natuurlijk hetzelfde: je kan nog steeds in dit magazine terecht voor alle nieuws uit Caiza.

 

Digitaal bladeren door dit magazine, kan hier. Wie papier verkiest, kan via het contactformulier op deze website een aanvraag indienen. 


Wij organiseerden en publiceerden in 2020...

Geen maaltijd in januari 2021 

december 2020

 

In vroegere tijden hadden we hier een warme oproep geplaatst om u in te schrijven voor de jaarlijkse maaltijd in januari. Helaas kunnen we dit gezellige eetfestijn nu niet aankondigen. Hierdoor lopen wij echter een mooie bron van inkomsten mis.

 

Daarom durven wij u vragen om de voorziene som als gift te schenken. Indien u nog in december overschrijft dan levert het een niet te versmaden fiscaal voordeel op! Voor giften gedaan in 2020 geldt immers een belastingvermindering van 60% bij een minimumstorting van 40 euro.

 

Alvast hartelijk dank. 

 Kerstwensen uit Caïza

december 2020

 

Beste vrienden van Caiza,

 

Hier vinden jullie het Kerstnummer van ons tijdschriftje.

Ondanks, of juist "dank" zij de corona pandemie ontvingen we heel wat nieuws uit Caïza.

We wensen jullie veel leesgenot en ook een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar.

 

 

Houd het veilig, dan kunnen we Covid-19 de baas.

 'GEIRNOARSVOECAIZA' 2020 - HELEMAAL CORONAPROOF...

oktober 2020

 

...dat spreekt natuurlijk voor zich. Bubbels, maskers, gewassen handen, ontsmette tafels, enz.: onze ploeg nam alle mogelijke voorzorgen om de heerlijke garnaalkroketten veilig te vervaardigen. En zo kunnen we ook dit jaar weer met zijn allen genieten van deze lekkernijen!

 

Ontdek hier foto's van de 'making-off'.

 

 Lees nu het najaarsnummer van ons tijdschrift

oktober 2020

 

Lees weer alles over het reilen en zeilen in Ca¨iza in het recentste nummer van ons tijdschrift. Wie graag een papieren versie van het tijdschrift ontvangt, kan steeds een aanvraag indienen via het contactformulier op deze website. Een digitaal exemplaar kunnen jullie hier terugvinden.

 

 

Veel leesplezier! Geirnoarsvoecaiza: daar zijn onze heerlijke garnaalkroketten weer!

september 2020

 

 

Ook dit jaar steken we opnieuw de handen uit de mouwen, om kilo's verse garnalen te pellen en te verwerken tot overheerlijke, handgerolde garnaalkroketten. Wil jij ook graag genieten van deze lekkernij? Lees dan zeker verder.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

De kroketten worden per 4 verkocht. De prijs bedraagt €15. Je kan ze, uiterlijk tot 1 november, bestellen per mail (garnaalkroketten@gmail.com) of telefonisch bij Mark en Mieke (050 41 72 25) of Georges en Lieve (050 31 94 93).

 

Je stort het bedrag op rekening BE57 4727 0698 0135 van SOS CAIZA met vermelding van het aantal pakketten. Je bestelling is geldig na betaling.

 

Levering

 

Alle bestellingen zouden ten laatste eind november geleverd moeten worden. Lukt dit niet, dan contacteren we je.

 

Flyer

 

In de onderstaande flyer wordt alles nog eens goed uitgelegd:

 

Download
Flyer 2020.pdf
Adobe Acrobat document 1.1 MB


Met enige vertraging: ons eerste nummer van SOS CAIZA voor 2020

juli 2020

 

 

 

Het corona-virus heeft ook de opmaak van het maartnummer gesaboteerd, maar met de zomer in zicht, vinden jullie hier toch het eerste nummer terug van ons tijdschrift voor 2020. En wisten jullie dat 2020 een bijzonder jaar is voor ons? Het is namelijk precies 60 jaar geleden dat Lieve Claeys uit onze contreien vertrok om te gaan werken in Bolivia. In dit nummer lees je even mee in het dagboek van Lieve uit die jaren...

 

Een papieren versie van het tijdschrift kan steeds bekomen worden via het contactformulier op deze website. Een digitaal exemplaar kunnen jullie hier terugvinden.

 

Veel leesplezier, en een fijne vakantie!

 De jaarlijkse maaltijd zit er weer op...

februari 2020

 

 ... en wij willen langs deze weg zeer graag iedereen bedanken die er weer bij was! Merci voor jullie bijdrage aan een geslaagde maaltijd! 

 


Wij organiseerden en publiceerden in 2019...

De jaarlijkse maaltijd komt er weer aan

december 2019

 

 

Op zondag 26 januari 2020 houden wij naar aloude traditie onze maaltijd ten voordele van SOS CAIZA. Dit jaar schotelen we jullie graag volgend menu voor:

 

- Aperitief -

Glaasje cava of vruchtensap met drie culinaire hapjes

- Voorgerecht -

Kabeljauwhaasje à la nage, venkel, venusschelpjes

- Hoofdgerecht -

Varkenshaasje, spitskool, spekjes, witloof en gratin dauphinois

- Nagerecht -

Charlotte van rood fruit, koude sabayon, sorbet frambozen

 

De maaltijd kost €45. Wil je deelnemen, bel dan vóór 17 januari 2020 naar 050 31 94 93 (Georges en Lieve Suvée-Marrannes) én stort het bedrag op de rekening BE57 4727 0698 0135 (met vermelding maaltijd en het aantal personen). We starten om 12 uur in het Forum, Kerkstraat 66, Blankenberge.

 

Je bent heel hartelijk welkom! 

 

Je kan alle informatie over deze maaltijd ook vinden in het laatste nummer van het tijdschrift van SOS CAIZA. Een digitaal exemplaar kunnen jullie hier terugvinden.

 

We wensen je veel leesgenot en verder ook een vredevolle Kerst en een voorspoedig 2020.


Een nieuw nummer van SOS CAIZA

oktober 2019

 

 

Lees meer over het reilen en zeilen in Ca¨iza in het recentste nummer van ons tijdschrift. Wie graag een papieren versie van het tijdschrift ontvangt, kan steeds een aanvraag indienen via het contactformulier op deze website. Een digitaal exemplaar kunnen jullie hier terugvinden.


Geirnoarsvoecaiza - editie 2019

juli 2019

 

Na een succesvolle eerste editie, is 'Geirnoarsvoecaiza' dit jaar weer met volle kracht terug. Onze ploeg maakt weer werk van overheerlijke zelfgemaakte garnaalkroketten, waar jullie van kunnen genieten! 

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

De kroketten worden per 4 verkocht. De prijs bedraagt €15. Je kan ze bestellen per mail (mieke.marrannes@telenet.be of lieve.marrannes@telenet.be) of telefonisch bij Mieke (050 41 72 25) of Lieve (050 31 94 93).

 

Je stort het bedrag op rekening BE60 7380 3768 9370 van het Sint-Bartolomeuskoor Nieuwmunster (betrokken bij de organisatie) met vermelding van het aantal bakjes. Je bestelling is geldig na betaling. Voor de levering nemen we nog verder contact op!

 

Oproep voor helpende handen!

 

Wij zoeken nog mensen die ons willen helpen met het pellen van de garnalen én het maken van de kroketten. In het weekend van 10 en 11 augustus hebben we een eerste sessie en in het weekend van 21 en 22 september is er een tweede beurt. We pellen op zaterdag (9u tot ongeveer 12 u). En we maken de kroketten op zondagmorgen (9u tot 12u). De locatie delen we nog mee. Kan je op de ene of andere dag een handje toesteken, dan geef je een seintje aan Lieve of Mieke (mailadressen en telefoonnummers vind je hierboven). Alvast bedankt!

 

Update

 

 

Onze 'garnalenpellers' en 'krokettenrollers' zijn alweer druk bezig met jullie bestellingen voor te bereiden. Je ziet ze hier aan het werk.


Het is weer tijd voor de Boerenmarkt in Nieuwmunster

juli 2019

 

Op zaterdag 24 augustus (14u tot 19u) is het weer tijd voor de boerenmarkt in Nieuwmunster. 

Het klassieke recept blijft behouden: een markt met verse producten, een persoonlijk contact met de producenten en een gezellige sfeer. Ook wij zijn weer van de partij, o.a. met overheerlijke garnaalkroketten ten voordele van Caiza. 

 

Jullie komen toch ook?


Ontdek het nieuwe zomernummer van SOS CAIZA

juli 2019

 

Ontdek in de nieuwste editie van ons tijdschrift opnieuw een update van het leven in Caiza. Wie graag een papieren versie van het tijdschrift ontvangt, kan steeds een aanvraag indienen via het contactformulier op deze website. Een digitaal exemplaar kunnen jullie hier terugvinden.

 

Veel leesplezier en een fijne vakantie! 


Wij organiseerden in 2018...

De Warmste Week - 'Geirnoarsvoecaiza' - deel 2

oktober 2018

 

In het nieuwsbericht hieronder vinden jullie alle informatie over onze actie voor De Warmste Week 2018. Dit jaar verkopen we onder de naam 'Geirnoarsvoecaiza' heerlijke versgemaakte garnaalkroketten ten voordele van Caiza. Wil je nog bestellen? Dat kan nog tot 11 november!

 

Ondertussen is onze equipe al volop bezig met de voorbereidingen voor deze garnaalkroketten. Voor sfeerfoto's kunnen jullie alvast hier terecht. In de video hieronder zie je onze vrijwilligers bovendien in volle actie:

 


De Warmste Week - 'Geirnoarsvoecaiza'

oktober 2018

 

Net als vorige jaren, neemt SOS CAIZA ook in 2018 opnieuw deel aan De Warmste Week. Dit jaar kiezen we ervoor om onder de naam 'Geirnoarsvoecaiza' heerlijke versgemaakte garnaalkroketten te verkopen ten voordele van Caiza. 

 

De feestdagen staan voor de deur. Heb je problemen met het vinden van een gerechtje? Misschien wil je wel iets lekkers voorschotelen waar je niet te veel werk aan hebt? Laat SOS CAIZA het werk doen voor jou! Onze garnaalkroketten zijn dé oplossing. Zo simpel gaat het: je legt de gebakken kroketjes op een bordje met een slaatje erbij en je kunt bij je feestgenoten uitpakken met een heerlijk gerechtje.

 

De kroketten worden per 4 verkocht. De prijs bedraagt €15. Je kan ze bestellen per mail (mieke.marrannes@telenet.be) of telefonisch bij Mieke en Mark (050 41 72 25) en Georges en Lieve (050 31 94 93).

 

Je stort het bedrag op rekening BE57 4727 0698 0135 van S.O.S. Caiza met vermelding van het aantal kroketten. Je bestelling is geldig na betaling.

 

Op 15 december kan je de bestelde pakketten in de lagere school van de Zuidlaan 70 te Blankenberge komen afhalen tussen 10u en 12u.

 

De uiterste datum om te bestellen is 11 november.

 

Alle informatie vinden jullie ook in de flyer hieronder:

 

Download
flyer garnaalkroketten sos caiza.pdf
Adobe Acrobat document 263.0 KB

SOS CAIZA op de Boerenmarkt in Nieuwmunster

25 augustus 2018

 

Zoals hieronder werd aangekondigd, was SOS CAIZA ook dit jaar weer van de partij op de Boerenmarkt in Nieuwmunster. Op het gezellige dorpsplein van Nieuwmunster werden koekjes, confituur, ingelegde groenten en garnaalkroketten aan de man gebracht ten voordele van Caiza.

 

Bedankt aan iedereen die een bijdrage leverde.

 

Enkele sfeerfoto's vinden jullie hier.


De educatieve koffer in actie...

juni 2018

 

Tijdens het afgelopen schooljaar werd de educatieve koffer van SOS CAIZA reeds volop gebruikt. De leerlingen van het Zandschooltje (Vrije basisschool Sint-Jozef Sint Pieter Campus Zuidlaan) te Blankenberge en van de Vrije Basisschool De Zeeboon in De Haan maakten zo spelenderwijs kennis met Bolivië én organiseerden verschillende inzamelacties voor SOS CAIZA, waarvoor onze oprechte dank.

 

Ben jij ook geïnteresseerd in de inhoud van de koffer? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina, of stuur een mail naar educatie@soscaiza.be